over ons - missie en visie - bedrijven - bouwstoffen unie - team

Samenwerkende bedrijven

Bouwstoffen Unie is een dochteronderneming en verlengstuk van de grondstofproducenten Rheno Kieß und Splitt AG en Agemo AG en is één van de meest toonaangevende leveranciers binnen zijn marktgebied.

Bouwstoffen Unie BV heeft de volgende zustermaatschappijen:

Grind- en Zandhandel Bos:
Dit bedrijf uit Deventer levert al meer dan 50 jaar diverse materialen voor de betonindustrie, de woning- en utiliteitsbouw, de weg- en waterbouw en de handel. Grind- en Zandhandel Bos beschikt over een eigen op- en overslag. Door de ligging aan groot water kunnen diverse materialen per schip en daardoor goedkoop aangevoerd worden.

  • Watergebonden op- en overslag in Deventer, Katerveer (Zwolle), Meppel
  • Depothoudend voor ophoogzand, lichtgewicht toeslagmaterialen, dakgrind, etc.
  • Afvulstation (Bigbags, 25 kilo zakken)

Rhevo.
Dit bedrijf is het importkanaal van de producenten binnen de Bouwstoffen Unie. Rhevo levert miljoenen tonnen Moräne Edelsplit en grind aan de asfalt en betonindustrie via de groothandel.

Steengoed Mineralen BV:
Als sterke toeleverancier van minerale bouwgrondstoffen voor opdrachtgevers in de infrasector en de betonindustrie, levert Steengoed Mineralen diverse primaire en secundaire grondstoffen, met name in Oost-Nederland. Steengoed Mineralen beschikt over de uitstekende grondstofreserves van haar aandeelhouders en speelt in op de steeds maar veranderende eisen en wensen van de markt. Er is ruime ervaring met en technische kennis van de eigenschappen en toepassing van de grondstoffen in diverse projecten. Steengoed Mineralen is in diverse sectoren actief: grond-, weg- en waterbouw, de spoorbouw, de sport- en recreatiesector, de betonindustrie en de aannemerij en is voorraadhoudend voor verschillende producten op zijn overslaglocatie in Almelo.

Intensieve samenwerkingsverbanden:
We werken intensief samen met onder andere:

  • KSV Kies und Splitt GmbH
  • NSI te Wessem
  • Kuypers te Kessel
  • Koninklijke Smals te Cuyk
  • Eurovia