Steeds meer gekleurde fietspaden in Nederland

Nederland is ongetwijfeld een fietsparadijs. Nergens anders zijn zoveel fietspaden te vinden als in ons land. Steeds vaker worden deze fietspaden, vaak langs de wegen, uitgevoerd in opvallende rode of gele tinten.

Deze opvallende kleur verbetert niet alleen de zichtbaarheid, maar verhoogt ook de veiligheid op de weg. Het zorgt ervoor dat weggebruikers duidelijk kunnen onderscheiden welk deel van het pad voor wie bedoeld is.

Bij Bouwstoffen Unie hebben we de expertise om deze fietspaden te voorzien van deze opvallende kleuren met behulp van natuurlijke kleurmineralen.

Natuurlijke kleurmineralen, zoals ons natuursteensplit, leggen een lage(re) energie-/milieubelasting op, dan bijvoorbeeld sommige andere gekleurde granulaten en/of gerecyclede granulaten. De productie van natuursteensplit verbruikt relatief weinig energie.

Meer weten over de mogelijkheden die wij bieden? Neem dan contact met ons op!

Gepost door:
Edith Stegeman
Bericht delen: