Over Bouwstoffen Unie

Wij zijn een slagvaardige, professionele producent en leverancier van minerale bouwgrondstoffen en leveren, in samenwerking met onze aandeelhouders, zowel primaire als secundaire bouwgrondstoffen aan producenten van beton en asfalt, aan bedrijven in de park- en landschapinrichting en de sport- en recreatie.

Wij bieden een compleet en zeer omvangrijk productassortiment. Van grind, gebroken grind (split), zand, kalksteen en steenslag in bulk tot en met kleurmineralen, lichtgewicht- en secundaire toeslagmaterialen.

Daarnaast breidt ons secundaire bouwgrondstoffen assortiment zich steeds verder uit met betongranulaten, poederkoolvliegas, E-bodemas en slakken.

Op het gebied van grind en split behoort Bouwstoffen Unie tot één van de marktleiders in Nederland. Met onze kleurmineralen voor beton- en infra-toepassingen zijn wij marktleider.

achtergrond

Importeur en toeleverancier van minerale bouwgrondstoffen

Bouwstoffen Unie bestaat al meer dan 100 jaar. Op 1 maart 1920 werd Vos Arnhem N.V. opgericht door de heer Albert Vos. In de beginjaren hielden zij zich bezig met de zand- en grindhandel, een scheepvaartonderneming en het Havenbedrijf Arnhem. De activiteiten vonden voornamelijk plaats op de Rijn en de IJssel, in een straal van ca. 100 km rondom Arnhem.

In de jaren ‘80 zijn de bedrijfsactiviteiten van Vos Arnhem B.V. overgedragen aan een groep producenten van grind en steenslag in Zuid- Duitsland.

Daarna vonden er verschillende fusies en samenvoegingen plaats, o.a. via Devo Holding B.V. Op 1 januari 2015 is Bouwstoffen Unie B.V. ontstaan uit een fusie tussen Devo Bouwstoffen en Moräne Nederland B.V. De activiteiten van beide bedrijven: internationale handel in en vervoer en distributie van een breed scala minerale grondstoffen voor de bouw, wordt versterkt voorgezet als producentenvertegenwoordiging.

Samen met onze aandeelhouders en ons team van medewerkers levert Bouwstoffen Unie nu zowel primaire als secundaire bouwgrondstoffen aan verschillende markten. Daarnaast leveren wij de nodige, vooral logistieke, diensten aan onze klanten.

Onze collectieve ambitie hebben wij opgenomen in onze merkwaarden:

Klant Centraal

Kennis & expertise

Duurzaamheid

Continuïteit

Kwaliteit

De klant staat bij ons centraal, deze nauwe binding vinden wij heel belangrijk en merkt u in alles. Vanaf het eerste contact met u tot en met de nazorg na een levering. Wij vragen net zolang door totdat wij helder hebben welke wensen u heeft en hoe wij u kunnen helpen. Door onze uitgebreide kennis en expertise weten wij precies welk product waar te verkrijgen is en wat voor u het beste past. Daarbij proberen wij door onze innovatieve productontwikkeling & -keuze altijd de meest duurzame productkeuze te maken. Wij houden bij dit aanbod rekening met de marktprijzen en uw budget. Ook De MKI-waarde kunnen wij voor u berekenen, zodat u qua duurzaamheid weet wat u koopt of aanbiedt.

Door onze samenwerking met gerenommeerde aandeelhouders en strategische partners garanderen wij u continuïteit. Niet alleen omdat wij de logistieke dienstverlening in eigen huis hebben. Maar ook door het borgen van het kwaliteitsniveau van deze bouwstoffen en de garantie dat wij de komende tientallen jaren deze producten kunnen blijven leveren. Deze kwaliteit vindt u niet alleen terug in de bouwstoffen die wij leveren, maar ook in ons team met ieder hun eigen expertise.

onze mensen

Bij Bouwstoffen Unie omarmen we openheid en geloven we in de kracht van samenwerking. Onze medewerkers zijn het kloppende hart van ons bedrijf. We beseffen dat zonder hun toewijding en expertise, ons succes ondenkbaar zou zijn. Daarom koesteren we iedere medewerker en investeren we in hun groei, expertise en ontwikkeling. Samen vormen we een hecht team die bouwt aan een sterke toekomst. Hierdoor zijn we in staat om u, als klant, van A tot Z te ontzorgen.

duurzaam ondernemen

Bij Bouwstoffen Unie realiseren wij ons dat wij maar één wereld hebben. En die willen we aan komende generaties zo gezond mogelijk doorgeven. Wij houden hier rekening mee bij alle beslissingen die we nemen en handelingen die we doen. Duurzaamheid is dus doordrongen in alle geledingen van onze organisatie. Want duurzaamheid is geen ad hoc actie, maar vergt constante aandacht en ontwikkeling. Samen met onze producenten, medewerkers en andere partijen in de keten waarmee wij samenwerken, willen wij de positieve gevolgen voor mens, maatschappij en milieu vergroten. Dit doen wij door onze grondstoffen zo duurzaam mogelijk te verkrijgen, onze ecologische voetafdruk te verkleinen en zo circulair mogelijk te handelen. Daarmee bewaken we het welzijn van de mens en de natuur.

Kwaliteit & certificaten

Bouwstoffen Unie zet alles op alles om de hoogste kwaliteit te kunnen leveren conform de kwaliteitseisen die gesteld worden en met de juiste certificaten. Dit geldt niet alleen voor de grondstoffen die wij leveren, maar ook voor onze bedrijfsvoering en onze samenwerkingen.

Onze product certificaten vindt u terug bij de specifieke producten.

Onze samenwerkingen

Bouwstoffen Unie werkt met verschillende aandeelhouders en zusterondernemingen samen om zo efficiënt mogelijk te kunnen opereren en de klant tijdig van de juiste producten te voorzien.

Met deze samenwerkingen kan Bouwstoffen Unie zo efficiënt en duurzaam mogelijk iedere klant van de juiste producten voorzien.