Steenslag

Steenslag wordt ook wel split genoemd. Het is gebroken rots en gebroken grind (kiezelslag). Professioneel gebroken steenslag biedt een grote haakweerstand en onderlinge samenhang, daarom wordt het vooral toegepast in de bereiding van asfalt, zowel in onder-, tussen- als in deklagen. Een stevig wegdek en minimale spoorvorming is het resultaat. De ruwe korrels zorgen voor goede stroefheid van het wegdek. Steenslag is ook uitstekend toepasbaar in hoogwaardig beton.

Het steenslag assortiment van Bouwstoffen Unie is voorzien van de nodige certificaten en CE-markering.

Moräne Edelsplit

Moräne Edelsplit is een hoogwaardige gebroken Rijngrind, ook wel Alpine Moraïne genoemd. Moräne of Moraïne split is schoon gewassen, stofvrij en hoekig. Dit split hecht uitstekend aan bitumen, daarom is het optimaal geschikt voor toepassing in asfaltmengsels. Ook in betonverhardingen en betratingsproducten is deze split een prima toeslagmateriaal.

Nederlandse steenslag

Nederlandse steenslag is een gebroken Maasgrind. Het is een meervoudig gebroken steenslag van grindkeien uit het Maas-stroomgebied. Nederlandse steenslag is schoon gewassen en hoekig. Het stofvrije product is prima geschikt voor toepassing in asfaltmengsels, omdat dat goed hecht aan bitumen. Ook in betonverhardingen en betratingsproducten is deze steenslag een prima toeslagmateriaal.

Grauwacke kwartsiet

Grauwacke kwartsiet is een hoogwaardige gebroken hardsteen uit groeves in het Duitse Sauerland. Dit meervoudig gebroken quarzitische zandsteen wordt ook wel Graziet genoemd. Grauwacke Kwartsiet is scherpkantig en biedt hoge weerstand tegen polijsten en slijtage van asfalt. Het zorgt voor langdurig stroeve deklagen in ZOAB- en SMA. Ook in betonverhardingen en betratingsproducten is deze graziet een prima toeslagmateriaal.

Kalksteen

Kalksteen is een gebroken afzettingsgesteente, veelal afkomstig uit groeves in België. Van origine is harde kalksteen een prima geschikt toeslagmateriaal voor beton vanwege de goede binding. Er kunnen alle soorten duurzame betonproducten mee geproduceerd worden. Kalksteen is in uiteenlopende varianten van 2/8mm tot 16/32mm te verkrijgen.

tuinsplit & natuursteensplit

Tuinsplit wordt veel toegepast op tuinpaden, open verhardingen en in parken. Deze loskorrelige split blijft drainerend en is eenvoudig te verwerken. Tuinsplit is natuursteensplit afkomstig van groeves of is een gebroken grind (steenslag). Tuinsplit is in allerlei natuurlijke kleuren en variaties leverbaar.

spligri

Spligri is een mengsel van ronde en gebroken Bovenrijn grind voor beton. Spligri is optimaal geschikt om in beton te verwerken, omdat het goed gewassen is. Het hecht prima aan cement en leidt tot hoge betonsterkte. De binding (hechting) aan cement en hulpstoffen is van nature optimaal.