Grind voor beton

Grind voor beton is veelal riviergrind uit de Rijn en de Maas. Het ronde grind is optimaal geschikt om in beton te verwerken, omdat het goed gewassen is; het prima hecht aan cement en tot een hoge betonsterkte leidt.

De massieve ronde korrels vragen relatief weinig cement om samen te harden. De binding (hechting) aan cement en hulpstoffen is van nature optimaal.

Grind dat gewonnen wordt in zuidelijk Duitsland, wordt Bovenrijn Grind genoemd. Daarnaast kennen we gewone, Rijn- en Maasgrind.

Grind is een sedimentgesteente. In de rivier de Rijn is het via gletsjers afgezet vanuit de Alpen. De korrels zijn in de loop van de tijd door het water en het ijs afgerond.

assortiment

Bovenrijn Grind is breed toe te passen: het ronde grind wordt veelal verwerkt in beton. De ronde korrelvorm zorgt voor snelle verwerkbaarheid en is makkelijk verpompbaar door een betonmolen of betonpomp.

Met dit harde gesteente kunnen alle kwaliteitsklassen van beton geproduceerd worden. Grind-split wordt verwerkt in asfalt. Vanwege de hoekige vorm biedt dat een goede stabiliteit.

Bovenrijn Grind en Maas Grind is leverbaar in sorteringen van 2 mm tot 400 mm.

De meest gangbare afmetingen zijn: 2/4 mm, 2/8 mm, 4/16 mm, 4/22 en 4/32 mm

MARKTEN

Grind wordt vooral voor beton gebruikt, wat in betoncentrales wordt geproduceerd en vandaaruit wordt vervoerd naar het betreffende project.

Alle denkbare betonproducten kunnen met grind geproduceerd worden. Trappen, balkons, heipalen, rioolbuizen, straatstenen, etc.

specifieke kenmerken

  • De ronde korrelvorm zorgt voor snelle verwerkbaarheid en is makkelijk verpompbaar door een betonmolen of betonpomp

  • Vanwege het vloeigedrag is het favoriet voor zelfverdichtend beton
  • Het is altijd goed gewassen en stof vrij

DOWNLOADS