Kleurmineralen

Kleurmineralen vinden vooral hun weg naar de betonwarenindustrie, zoals straatstenen, gevelelementen en architectonisch beton. Voor de samenstelling van kleurecht beton passen klanten van Bouwstoffen Unie steeds vaker natuurlijk gekleurde granulaten toe. Wij garanderen maatwerk oplossingen als het gaat om kleuren en materiaalkwaliteiten.

Ook in asfaltmengsels worden steeds vaker kleurmineralen toegepast. In de toplagen wordt het gedroogde en ontstofte materiaal gebruikt. Een voorbeeld hiervan is kleurechte slijtlagen voor o.a. fietspaden en parkeerdaken.

Wij hebben een uitgebalanceerd assortiment, als los component of speciaal bereid kant-en-klare mengsel; uit heel Europa. Dit kan van wit tot zwart, van zacht tot hard, van zeer fijn tot grof. Verkrijgbaar in aardvochtig en/of gewassen en gedroogd.

Al onze kleurmineralen en overige productsoorten hebben wij samengebracht in een mooie, inspiratievolle showroom. Hier is goed te zien welke verschillende kleurnuances er allemaal zijn en kunnen wij onze klant optimaal inspireren en adviseren.

kleurgroepen

De kleurmineralen die Bouwstoffen Unie levert zijn ingedeeld in 14 kleurgroepen. Zodat u snel en eenvoudig de juiste kleur kunt vinden. Klik op één van de onderstaande kleurgroepen om alle kleuren binnen deze kleurgroep te ontdekken. Laat u inspireren!

Madagascar
Wit
Granit-Weiss
Wit/Grijs
Tahiti-Blue
Blauw/grijs
Grijze-graniet
Grijs
Provence-Gelb
geel
Burgunder-Kalkstein
Beige
roze
SecoRed
rood
Dolomit-Orange
oranje
Porfier-Paars
paars
PB-Porfier
Bruin
Verdi-Alpi
Groen
Tiefschwarz
zwart
Bovenrijn Grind
bont