De markten van Bouwstoffen Unie

Betonindustrie

Onze producten worden in verschillende betonproducten in de Nederlandse bouwindustrie verwerkt.

Betonindustrie

Onze producten worden in verschillende betonproducten in de Nederlandse betonindustrie verwerkt, namelijk: transportbeton (betonmortel), betonwaren en prefab beton-elementen.

Transportbeton is betonmortel dat niet op de bouwplaats, maar in een gespecialiseerde betonmortelcentrale wordt geproduceerd. Cement, zand en grind, water, eventuele hulpstoffen en vulstoffen worden gemengd tot een kant en klare specie. Met betonmixer vrachtwagens wordt het product vervolgens naar de bouwplaats gereden om daar ter plekke verwerkt te worden.

Producten van beton die in massa of serie in een fabriek worden vervaardigd (prefabricage), zoals stenen, tegels en trottoirbanden maar ook lateien, dorpels en nog vele andere producten behoren tot de categorie betonwaren.

Prefab beton-elementen zijn beton-elementen die vooraf in een fabriek of productiefaciliteit geproduceerd worden en vervolgens naar de bouwplaats vervoerd worden. Prefab beton biedt verschillende voordelen, waaronder een hogere kwaliteit en consistentie, snellere bouwtijden en minder bouwafval. Voorbeelden van prefab beton zijn: kolommen, trappen, balkons, heipalen, brugdelen en wand- en vloerelementen voor de woningbouw.

Bouwstoffen Unie levert een compleet en zeer breed en diep productassortiment. Van nicheproducten zoals Kleurmineralen en Lichtgewicht toeslagmaterialen, tot en met Zand, Grind, Kalksteen, Poederkoolvliegas en Steenslag in bulk.