Samenwerkingen

Bouwstoffen Unie werkt vanuit verschillende geledingen samen. Zo zijn wij een dochteronderneming en verlengstuk van de grondstofproducenten Rheno Kieß und Splitt AG en Agemo AG, waardoor we nog voor tientallen jaren reserves aan Bovenrijn Grind bezitten. We kunnen dus nog vele miljoenen tonnen leveren voor de Betonindustrie en Wegenbouw in Nederland en België.

Daarnaast heeft Bouwstoffen Unie BV een aantal zustermaatschappijen waarmee zij samenwerken.

GRIND- EN ZANDHANDEL BOS

Grind- en Zandhandel Bos is gevestigd in Deventer. Zij levert al ruim 50 jaar diverse materialen voor de betonindustrie, de woning- en utiliteitsbouw, de weg- en waterbouw en de handel. Grind- en Zandhandel Bos beschikt over een eigen op- en overslag in Deventer en Zwolle (Katerveer). Door de ligging aan groot water kunnen diverse materialen per schip en daardoor logistiek voordelig aangevoerd worden.

  • Watergebonden op- en overslag in Deventer en Katerveer (Zwolle)

  • Depothoudend voor grind en split, ophoogzand, brekerzand, lichtgewicht toeslagmaterialen, kalksteen, basalt, dakgrind, etc.

  • Eigen afvulstation (Bigbags, 25 kilo zakken)

Steengoed Mineralen BV

Als toeleverancier van minerale bouwgrondstoffen voor opdrachtgevers in de betonindustrie en infrasector levert Steengoed Mineralen diverse primaire en secundaire grondstoffen, met name in Oost-Nederland. Steengoed Mineralen beschikt over de uitstekende grondstofreserves van haar aandeelhouders en speelt in op de steeds maar veranderende eisen en wensen van de markt. Er is ruime ervaring met en technische kennis van de eigenschappen en toepassing van de grondstoffen in diverse projecten. Steengoed Mineralen is in diverse sectoren actief: grond-, weg- en waterbouw, de spoorbouw, de sport- en recreatiesector, de betonindustrie en de aannemerij.

Bovoss B.V.

Bovoss in Oss is in 2023 ontstaan vanuit een samenwerking tussen Bouwstoffen Unie en BouwOort en Vissers Ploegmakers B.V. Met deze samenwerking hebben wij een jarenlange leveringszekerheid van schaarse grondstoffen gecreëerd voor de betonindustrie en wegenbouw in Nederland en vooral in Zuid-Nederland.

Bovoss, Bouwstoffen Overslag Oss, levert verschillende soorten en maten grind, split, zand en secundaire bouwmaterialen. Deze materialen komen rechtstreeks van de winning per schip aan bij de moderne op- en overslaghub in Oss, Noord-Brabant. Hier vindt op- en overslag plaats. Hierdoor kunnen wij dus turn-key uw grondstoffen leveren in Nederland.

Bovoss zorgt voor een korte keten in de grondstof voorziening, wat niet alleen efficiënt is, maar ook zeer duurzaam. Met zo min mogelijk handelingen en kilometers worden de producten afgeleverd bij de klant.

Voor meer informatie over Bovoss: info@bovoss.nl

VERDER WERKEN WIJ INTENSIEF SAMEN MET