De markten van Bouwstoffen Unie

Wegenbouw

Wij hebben een breed scala aan steenslag voor asfalttoepassingen.

Wij hebben een breed scala aan steenslag voor asfalttoepassingen. En zijn nauw betrokken.

De wegenbouw in Nederland is een belangrijke sector die verantwoordelijk is voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van wegen, fietspaden en andere infrastructuur. Met een wegennetwerk van zo’n 139.000 kilometer, waarvan een groot deel geasfalteerd is en intensief gebruikt wordt, moeten deze wegen regelmatig gerepareerd of opnieuw geasfalteerd worden.

Wij zijn nauw betrokken bij deze wegenbouw projecten als leverancier van bouwgrondstoffen. Wij leveren regelmatig steenslag en zand, wat met warme bitumen wordt gemengd tot asfalt. Daarnaast leveren wij een breed scala aan wegfunderingsmaterialen. Bijvoorbeeld: Lichtgewicht bouwstoffen: Lava en Yali®Bims, Steenslag (blijft drainerend), en (Secundaire) menggranulaten. Dit kan onder betonverharding én onder asfaltverhardingen.

De overige bestratingen worden met betonstraatstenen en tegels uitgevoerd, waarin ook ons (gebroken) Grind en Zand gaat.

We zien steeds meer gebruik van Secundaire bouwgrondstoffen en keuze voor bouwgrondstoffen met lage een milieu-belasting in wegenbouw toepassingen.

Steeds meer kleur in het straatbeeld

De laatste jaren wordt er steeds meer kleur gebruikt in de wegenbouw. Wie kent niet de rode fietspaden naast de autorijbanen. Door deze rode kleur is het voor iedereen duidelijk waar de fietser mag rijden en waar de automobilist. Ook gele fietspaden zie je regelmatig. Verder komen we ook nog wel eens regenboog zebrapaden tegen. Deze toepassingen kunnen allemaal gerealiseerd worden met de Kleurmineralen uit ons assortiment. In onze inspiratieruimte hebben we al menig landschapsarchitect, ontwerper, opdrachtgever en producent ontvangen om samen de mogelijkheden te bespreken en de juiste kleurmineralen uit te kiezen.